Skip to content Skip to footer

Négy forradalmi újítás az üzemek takarításának teljes átalakítására

Ez a gyárak és üzemek jelentős átváltozásainak ideje – egy olyan időszaké, amely át fogja alakítani az iparág jövőjét. A folytonos törekvés, hogy egyre hatékonyabb és hatásosabb működési módokat találjon; Az ipari vállalkozások ismét a technológiához fordulnak. A következő években hatalmas változások fognak bekövetkezni, és a vállalatok már észlelték, hogy vagy alkalmazkodnak, vagy le fognak maradni.

Ezt a változást az automatizálás és a robottechnológia könnyebb elérhetősége (már nem csak a nagy éretű üzemeltetők kiváltsága), valamint annak új megértése, hogy az adatok hogyan alakíthatják és javíthatják a műveleteket. Ez a váltás tette lehetővé az iparág számára, hogy ne csak ennek az innovációnak az értékét lássa, hanem hogy felismerje, hogy ez lesz a mérvadó.

Tehát a gyárak és üzemek olyan technológiákat alkalmaznak, amely javítja működésüket. De az igazi kérdés az, hogy miért nem teszik ugyanezt a tisztítási folyamatai terén is?

Négy ipari tisztítási újítás, amely megváltoztatja a működésüket

1. A gépek felemelkedése jó dolog az Ön vállalkozása számára

Amikor egy hatékony gyártósor üzemeltetéséről van szó, a vállalatok szívesen alkalmaznak olyan gépeket, amelyek segítenek csapatuknak a repetitív feladatok ellátásában. Ez nem csak hogy felgyorsítja a dolgokat, de ráadásul még következetességet is szül – elvégre sokkal könnyebb egy gép számára, hogy 500-szor végezzen el egy feladatot anélkül, hogy szünetet kellene tartania, hogy felfrissítse magát.

Hatékonyságuk további növelése érdekében a gyáraknak és üzemeknek ugyanazon a technológiai változáson kell átesniük a tisztítási műveleteikben is. Ennek még automatizálással sem kell járnia – a professzionális tisztítási beszállítók folyamatosan újítanak, hogy javítsák a manuálisan működtetett gépek, például a padlótisztítók körét, amelyek az ipari vállalkozások rendelkezésére állnak.

Legyen szó akár a feladat elvégzéséhez szükséges idő, akár a feladatok elvégzéséhez szükséges vegyi anyagok csökkentéséről, csakúgy, mint a gyártósorok esetében, a tisztítógépek is egyre jobb hatékonyságot és megbízhatóságot biztosítanak. Ez is azt mutatja, hogy a gépek gyári padlóra hozása növelheti a termelékenységet és a teljesítményt, bárhol is alkalmazzák őket.

2. Végezze el a munkát, amikor valóban nyomás alatt áll

A gyári és üzemi gépek tisztítása valódi kihívást jelenthet. Még a nagy teherbírású berendezések könnyebben elérhető területei is komoly erőfeszítéseket igényelnek annak érdekében, hogy újra újnak tűnjenek – és az igazat megvallva a csapatainak nem kellene könyékig bepiszkolniuk magukat a munka elvégzéséhez. Főleg akkor nem, ha van egy sokkal könnyebb út.

A nagynyomású tisztítóberendezések mindig is rendkívül sokoldalúak voltak – mind beltéri, mind kültéri használatra alkalmasak, az Ön igényeitől függően. Most azonban a nagynyomású tisztítók az első számú választássá válnak minden olyan vállalkozás számára, amely komoly erőfeszítést igényő tisztításra szorul.

Az elmúlt években hatalmas előrelépés történt abban, hogy mennyire pontosak és hordozhatóak ezek a tisztítók – nem is beszélve az egyre bővülő vegyi anyagokról, amelyek lehetővé teszik a csapat számára a munkakörnyezet gyors és hatékony tisztítását. Még jobb az a tény, hogy a nagynyomású tisztítással könnyedén megvédheti gépeit és meghosszabbíthatja azok élettartamát – ezzel pénzt takaríthat meg, és gyárát termelékenyebbé teheti, mint valaha. Megengedheti magának, hogy ne gyakoroljon nyomást?

3. Csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás – az ipari hulladékgazdálkodás jövője

A gyárakban és üzemekben a hulladékgazdálkodás trükkös tud lenni. Néha úgy tűnik, hogy nem lehet elkerülni a műveletekből hátramaradó melléktermékek létrejöttét, így a hangsúly arra irányul, hogy hogyan lehet a hulladékot a lehető leghatékonyabban (és felelősségteljesebben) ártalmatlanítani.

Az ipari vállalatoknak óriási felelősségük van annak kutatásában, hogyan csökkenthetik a létesítményeikben keletkező hulladék mennyiségét – nem utolsósorban azért, mert a szilárd hulladék 2016-ban a globális kibocsátás mintegy 5%-át tette ki. Azt sem lehet megkerülni, hogy a környezetvédelmi előírások egyre csak szigorúbbak lesznek, valamint szigorúbban ellenőrzik az ezeknek való megfelelést is.

Szerencsére ezen a területen az innováció az élvonalban volt. Ahelyett, hogy azon gondolkoznának, hogyan kezeljék a hulladékot, a vállalatok inkább azt vizsgálják, hogyan akadályozhatják meg annak létrejöttét, vagy legalábbis hogy megtalálják a módját az újrafelhasználásnak és az újrahasznosításnak. Végső soron az ipari vállalkozásoknak azt kell megvizsgálniuk, hogyan válhatnak a körforgásos gazdaság részévé, amely nemcsak fenntartható, de támogatja is a helyi környezetet és a körülöttük lévő közösségeket is.

4. Fedezze fel, adatai mekkora különbséget jelenthetnek

Az egyik kulcsfontosságú újítás, amelyet a gyárak és az üzemek kezdenek megérteni, az adatok felhasználása működésük javítása érdekében. A gyártósoron lévő termékállapotokra vonatkozó valós idejű információktól (például a gyógyszeripari gyártás létfontosságú elemétől) a minták és trendek hosszabb távú elemzéséig az egész üzletágban, az ipari vállalatok már látják folyamataikban az adatok visszatáplálásának előnyeit.

A jó hír az, hogy ezt kiterjeszthetik a tisztítási műveleteikre is, lehetővé téve számukra, hogy több időt, erőfeszítést és pénzt takarítsanak meg.

A gépekből származó adatok mellett a Management & Mobility megoldások lehetővé teszik a csapatai számára, hogy hasznos módon nyomonkövethessék tevékenységüket, és olyan platformokkal  elemezzék aztokat, amelyek betekintést nyújtanak azok tökéletesítéséhez.

Több adat jön létre a gyáraiban és üzemeiben, mint azt gondolná. A jövőbeli sikeréhez elengedhetetlen, hogy megtalálja a módját azok kihasználására és az üzleti teljesítmény növelésére való felhasználására.

Ismerje meg a professzionális tisztítás jövőjét megváltoztató technológiát

Ez a négy újítás csak egy pár módja annak, hogy az ipari vállalatok javíthassák tisztítási folyamataikat és a technológia megvalósításával növeljék az általános termelékenységüket. Végül is az automatizálást és az adathasználat üzleti álláspontját vették számításba a gyártósorokat illetően – így most itt az ideje, hogy ezt a gondolkodást kiterjesszék működésük minden aspektusára.

Az Interclean hírlevéllel teljes mértékben átláthatja, hogy a legújabb tisztítási technológiák hogyan segíthetik gyárát vagy üzemét hatékonyabbá tenni.