Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ablaktisztítás

Ablaktisztítás Budapesten

PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁSOK A CSÍKMENTES, CSILLOGÓ, TISZTA ABLAKOKÉRT!

Ablaktisztítás irodában, üzletekben.

Az ablakpucolás egy azon feladatok közül, amelyek elvégzése mindig nagyobb munka, mint amire általában elsőre gondolunk. Megtisztítani az ablakokat nem csak annyi, hogy rápermetezzük a tisztítószert, majd egy lehúzóval már gyorsan meg is van oldva a tisztítás.

Nem is gondolnánk, hogy az ablaktisztítás milyen könnyen elrontható feladat lehet. Hiába vásároljuk meg a legjobb ablaktisztítószert, ha nincsen jól kiválasztva a megfelelő ablaktisztítási technika. A megfelelő technika kiválasztása függ az évszaktól, az aktuális szennyeződéstől, az ablak minőségétől és sok más apró kis részlettől. Tehát a tökéletes ablaktisztítást a kiváló tisztítószerek és a profi technológia megválasztása teszi ki.

Hogyan dolgozunk mi?

A fenti szempontokat figyelembe véve, így elsősorban mielőtt nekiállunk az ablaktisztításnak, fontos összegyűjtenünk a megfelelő kellékeket, amikre szükségünk lesz. Vállalatunk professzionális tisztítógépeket alkalmazva látja el a munkát, így olyan végeredményt elérve, amely egy háztartásbeli felszereltséggel nem lenne elérhető.

Az ablakok tisztításának következő lépéseként eltávolítjuk a pókhálókat és a port a tisztítandó üvegről és az ablakkeretről. Így előkészítve a felületet az akadálymentes takarításhoz. Benedvesítjük az üveget, és az ablaktisztító folyadékot precízen eloszlatjuk az üvegfelületen.

A professzionális gépezeteket és eszközöket alkalmazva alaposan megtisztítjuk az ablak tetejétől lefelé haladva, elkerülve a lefolyásokat. Mindez után szárazra töröljük az üveget, ügyelve arra, hogy egy apró foltot sem hagyjunk hátramaradva. Az ablaktisztítást rendszeresen el kell végezni, hogy megőrizzük az ablaknak és keretének a minőségét, továbbá egy igényes látványt nyújtva.

Az ablaktisztításhoz szükséges tisztítószerek és eszközök megválasztása eltérő lehet az évszakok váltakozásával. Az időjárástól és a hőmérséklettől függően kell megválasztani a szükséges anyagot, illetve eszközöket.

Segítünk az ablaktisztításban!

Az üzletek, irodák és éttermek esetében különösen fontos a jó benyomás, ezért érdemes rendszeresen eltávolítani a szennyeződéseket az ablakokról. Az üveg felületek, ablakok tisztítása jelentős feladat ezen épületek esetén, ami nem maradhat el. Számolni kell vele, hogy gyors munkával nem lesz olyan szép a végeredmény, mint amikor inkább az alaposságra törekszünk. Az időigényes, de kis rutinnal egyre könnyebbnek érződik. Érdekes, hogy például a lakások, magánházak esetében az ablaktisztítást gyakran felejtik ki a sorból, pedig az általános takarítási feladatok közé tartozik. Tény, hogy az egyik legmacerásabb feladatnak mondható a nagy üvegezett felületek takarítása, de a tisztítás utáni látványért mindenképp megéri több időt szánni rá!

Hogy mennyire lesz piszkos az ablak, milyen gyakran kell tisztítani, azt az ingatlan elhelyezkedése is befolyásolja. Az utcafronti, földszinti ablakoknál megfigyelhető, hogy előbb koszolódnak, ezek kapcsán akár heti rendszerességgel szükségessé válhat a pucolás.

Amennyiben minden egyéb teendője mellett nincs ideje rendszeresen tisztítani az ablakot, akkor keressen fel minket és bízza ránk ezt a takarító munkát! Gondoskodunk róla, hogy ragyogóan tiszta, csíkmentes ablakokon nézhessen ki minden alkalommal!

Ablaktisztítási tippek:

Ahhoz, hogy könnyebb legyen az ablakok tisztítása, íme néhány nagyon hasznos tanács, amivel nem lőhet mellé senki!

Minden az eszközöknél kezdődik! Megfelelő felszereltség nélkül nem csoda, hogy nehezen jön a siker, pedig ha jó eszközöket és tisztítószereket alkalmazunk, akkor sokkal szebb lesz a végeredmény. Mire van szükség, hogy csíkmentesen végezhessük az ablaktisztítást?

– víz
– puha textil
– ablaktisztító folyadékok, tisztítószer
– szórófejes flakon
– ablaklehúzó

A legtöbb esetben ezek a legfőbb kellékek az ablaktisztításhoz. Azonban az sem szabad még elfelejteni, hogy milyen évszak van, mert annak megfelelően kell kiválasztani a tisztítófolyadékot is.

1. Első lépésben a keretet és a főbb szennyeződéseket, pókhálókat távolítsuk el az ablakkeretről és az üvegről. A textil segítségével a keretet és a nagyobb maszatokat célozzuk meg, amihez elég lehet vizet használni, esetleg egy kis tisztítószert is tehetünk a vízbe, ha makacs szennyeződésekkel van dolgunk.

2. Attól függően, hogy ki mennyire környezetbarát módon szeretné megoldani a tisztítást, úgy válassza meg a szert, amivel dolgozik. A felhasználói igények, ügyfeleink is gyakran élnek a lehetőséggel, hogy kíméletesebb szereket alkalmazzunk. Az ecet is méltó társunk lehet a sikerben egyébként, de professzionális körülmények között a leghatékonyabb szereket szoktuk alkalmazni.

3. Spricceljük a benedvesített ablakra a szert.

4. Léteznek már elektromos, elszívóval rendelkező lehúzók is, amelyek nagyban megkönnyítik a munkát. Célszerű egy ilyenbe befektetni, de az sem baj, ha inkább egy egyszerűbb ablaklehúzót vásárolunk. Arra figyeljünk, hogy az eszköz rendben legyen, tiszta és hiánytalan. Az ideális lehúzó gumilapátja egyenes, nem hullámos. Ha mégis az, akkor le kell cserélni, mert ezzel nem lehet csíkmentes a felület.

5. Amikor megtörtént a felesleges víz, folyadék eltávolítása, töröljük alaposan tisztára az ablakokat olyan anyaggal, ami nem maszatol vagy karcolja meg azt. Legyen száraz az összes felület a tisztítás végeztével. Kész is!

Minden jog fenntartva.